Beeldentuin – De Holtdrost

Beeldentuin ‘De Holtdrost’ is gelegen op het landgoed van het Geunhuis in de Heurne, weggestopt tegen de Duitse grens in de mooie Achterhoek. De naam ‘De Holtdrost’ is afgeleid van de functie van de eerste bewoner van het Geunhuis. Deze bewoner was de holtdrost (houtvester, boswachter/jachtopziener). Zijn naam was Geu Renssen die namens de Aaltense kerk beheerder was en hier begin 1800 woonachtig.

Het initiatief voor deze beeldentuin is genomen door Joep Veldkamp en zijn partner Ans Engbers (eigenaren van de boerderij en haar prachtig aangelegde tuin). Om de tuin in ontwikkeling te brengen als beeldentuin hebben zij in 2017 contact gezocht met lokale beeldende kunstenaars.

 De geëxposeerde beelden zijn gemaakt van verschillende materialen, zoals steen, brons, keramiek, metaal, hout en glas. Beeldend of abstract, beide varianten zijn aanwezig. In 2021 is het aantal exposerende kunstenaars op 14 uitgekomen. 11 kunstenaars uit Nederland en 3 uit Duitsland.

Verschillende kunstenaars zullen met regelmaat in de tuin aanwezig zijn om hun creatieve vermogen te demostreren en de bezoeker te informeren over allerlei kunstvormen en technieken.  De tuin wil graag een culturele ontmoetingsplek worden waarin diverse cultuurvormen in harmonie met de geëxposeerde beelden de bezoeker verrassen en raken. Hierbij moet gedacht worden aan muziek, zang, lezingen en de dichtkunst.  Ook ontvangen we graag groepen die tijdens hun wandel- fiets- of toertocht  de beeldentuin willen aandoen.

De tuin is opengesteld van zaterdag 12 juni t/m zondag 26 september en is geopend op  zaterdag en zondag van 12.00 uur tot 17.00 uur. De toegang is gratis en er kan tegen een vriendelijk tarief genoten worden van een kopje koffie of thee met heerlijk huisgemaakt gebak.

Groepen kunnen indien gewenst op woensdag en donderdag apart ontvangen worden om de tuin en de beelden te bewonderen. Om hiervoor een afspraak te maken, is het zaak om even contact opnemen via telefoon of per e-mailbericht .

Beeldentuin ‘de Holtdrost’
Geunstraat 2
7095 BB
De Heurne

06-47106178 /  ansguidio@gmail.com

06-53510121 / joep.veldkamp@icloud.com

Klik even op de agenda op de sidebar en klik op de datum (zwart blokje) en zie welke activiteit er op deze dag te verwachten is.